A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek

A hiperaktív, figyelemhiányos gyerek

-5%
2 999 Ft
2 850 Ft

*A kedvezmény visszavonásig, vagy a készlet erejéig érvényes!

A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar (ADHD, vagyis Attention Deficit Hyperactivity Disorder) évről évre egyre több gyereket érint. A könyvben egy rövid elméleti áttekintést követően több teszt is segíti a diagnózis felállítását, a megfelelő terápia megtalálása ugyanis az első és legfontosabb lépés az ADHD kezeléséhez. A szenzoros integrációs gyógymóddal például az agyi működést lehet fejleszteni, a homeopátia a test öngyógyító képességét erősíti, ha pedig az étrendterápiát választja az olvasó és a szakember, akkor egy tucat gondosan összeállított recept közül válogathat a kötet mellékletében. Gyermeke közérzetét azonban nemcsak a terápia befolyásolja és alakítja, hanem mindenekelőtt a nevelés, a mozgás, a játék és a társas kapcsolatok. A szerzőpáros részletesen foglalkozik ezekkel a témákkal is.

Christine Ettrich egy évtizeden át vezette a Lipcsei Egytem gyermek- és ifjúsági pszichiátriai klinikáját, és csaknem harminc esztendeje foglalkozik hiperaktív, figyelemhiányos gyerekekkel. Monika Murphy-Witt publicistaként több könyvet írt az egészséges életmód és a nevelés témakörében. Hosszabb ideje foglalkozik az észlelés zavaraival, mivel egyik gyermeke maga is érintett ebben a rendellenességben.

A Móra Kiadó 2012-ben indult sorozata a szülőknek szóló önsegítő könyvek legjavából válogat. Mi a figyelemhiány és a hiperaktivitás gyógymódja? Hogyan vegyenek részt a nevelésben az apák? Milyen szertartások kísérik végig a gyerekkort? Segít-e a kineziológia a tanulásban? Többek között ilyen izgalmas, aktuális kérdésekben nyújt eligazítást a Móra családi iránytű.